tribina hgs u fabrici - 11.04.2016. finalno

tribina hgs u fabrici - 11.04.2016. finalnoTribina Hrvatskog građanskog saveza 11. aprila u Novom Sadu

Hrvatski građanski savez u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad organizuje tribinu pod nazivom „Manjine, većina i predizborna kombinatorika u Srbiji„.

Tribina će se održati 11. apila 2016. (ponedeljak), od 19 časova u Novom Sadu, uprostoru „Fabrike“ (Kineska četvrt, Bulevar Despota Stefana br. 5).

Ključna pitanja na koje će učesnici tribine nastojati da daju odgovore su: Kako manjinske stranke i predstavnici manjinskih zajednica nastupaju na izborima 2016? Kako postojeći izborni sistem utiče na reprezentovanje manjina u predstavničkim telima i izvršnoj vlasti? Kako se ponašaju političke stranke građanske orijentacije u odnosu na manjinska pitanja i manjine u Srbiji? Da li nam ovi izbori donose promene (na bolje, ili na gore)?

Na tribini će kao uvodničari/ke govoriti: dr Anton Delić, antropolog (Hrvatski građanski savez), Aida Ćorović, građanska aktivistkinja i narodna poslanica (u sazivu 2014-2016.), prof. dr Goran Bašić, istraživač (Centar za razvoj etniciteta) i Vladimira Dorčova Valtnerova, novinarka. Razgovor će moderirati Marija Srdić, aktivistkinja i novinarka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *