iv emisija

iv emisijaČetvrta u serijalu radio emisija se odnosi na pitanje vidljivosti nacionalnih manjina u javnom prostoru u Srbiji, u kom kontekstu će se adresirati problemi zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u javnoj administraciji, političke reprezentacije nacionalnih manjina, kao i zastupljenosti na javnoj sceni.

Pitanja na koje se fokusira ova emisija su: koliko su nacionalne manjine društveno vidljive i koliko su uključene u neko „šire“ društvo? Koliko su pripadnici većinskog naroda upoznati sa kulturom i tradicijom nacionalnih manjina koje žive u Srbiji i u kojoj meri percipiraju nacionalno heterogenu strukturu stanovništva u Srbiji? Kako proces pridruživanja Srbije EU utiče na položaj nacionalnih manjina u Srbiji, a naročito na povećanje njihove društvene vidljivosti?

Sagovornici u ovoj emisiji su: Mihalj Njilaš, Pokrajinski sekretar za upravu, propise i nacionalne manjine; Ana Tomanova Makanova, predsednica Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina; Vlado Radulović, Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Goran Bašić, direktor Instituta društvenih nauka i saradnik Centra za istraživanje etniciteta.

https://soundcloud.com/ercbgd/prava-manjina-na-putu-ka-evropi-emisija-4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *